21 C
Budapest
péntek, április 12, 2024
HomeSzabadidőEsküvői helyszínek a 18. kerületben - 3. rész

Esküvői helyszínek a 18. kerületben – 3. rész

Az egyik legrégebbi és legismertebb étterem a kerületben a Gombás Étterem. Nemcsak azért a szívünk csücske, mert Pestlőrinc egyik védjegyévé vált, hanem mert mindig nagyon szívélyes a fogadtatás, és valóban szívvel-lélekkel vezeti a Gombás család az éttermet. Nem utolsó sorban ezer éve szerveznek esküvőket. A helyszín konkrét bemutatása helyett ezúttal a tulajdonos esküvői jótanácsaival mutatjuk be a helyet. 🙂

„Édesapám kocsmájában, az erzsébeti Kakukk vendéglőben 6 évesen esett a fejemre az első söröskorsó felszolgálás közben, mert nem értem fel a könyöklőpultot. Nagy sírás lett a vége, de elmondhatom: azóta mozgok vendégek között a vendéglátóiparban.
Komoly rendezvényekkel először tanuló koromban, a Grand Hotel Hungáriában találkoztam,
majd a Gundel Étterem ódon falai között bővíthettem tudásomat, hol nagyon szigorú etikettet követve segítettük híresebbnél-híresebb vendégek rendezvényeit. Idősebb kollégáim pedig sok -csak a gyakorlat során elsajátítható- praktikát tanítottak. Rendezvényekkel, esküvőkkel 1995-óta foglalkozom éttermünkben. A hosszú évek során számtalan tárgyaláson volt szerencsém segíteni az érdeklődőket, későbbi vendégeinket. Ezen beszélgetések alkalmával nemcsak a rendezvény „éttermi” témájával foglalkozom, hanem igyekszem jó tanácsokkal, ötletekkel ellátni azokat, akik kérik. Minden beszélgetés során próbálok olyan kérdéseket, esetleges problémaforrásokat átbeszélni, melyek letisztázása segíti a tökéletes rendezvény megtartását.
Célom, hogy Önöknek feleljen meg a rendezvény, Önök érezzék jól magukat! Ehhez azonban a tapasztalat számtalan olyan pontot biztosíthat, melyet figyelembe véve elkerülhetjük a problémás perceket.
 Írásomat tehát sokéves tapasztalataim alapján állítottam össze, melyet elolvasva talán segíthetek a fiatal pároknak esküvői vacsorájuk tökéletesítésében.
Egy dologról azonban ne feledkezzünk meg: minden menyasszony volt egyszer kislány, aki
 a tökéletes férfiról álmodozott. Számtalanszor elképzelte magát gyönyörű hófehér ruhában, választott párja oldalán. Megálmodta a színeket, hogy milyen díszítést szeretne majd azon a bizonyos napon. Az esküvő tehát egyedi esemény, a döntés mindig a fiatal pár kezében van!
Gondolataim útmutató jellegűek,
számomra az a legfontosabb, hogy friss házasainknak csodás életre szóló emléket biztosítsunk!”

Tisztelettel:
Ifj. Gombás András

 

Népszerű