Home Egészségügy Építsünk egy igazságosabb, egészségesebb világot! – Ma van az egészségügyi világnap

Építsünk egy igazságosabb, egészségesebb világot! – Ma van az egészségügyi világnap

0
Építsünk egy igazságosabb, egészségesebb világot! – Ma van az egészségügyi világnap
1948. április 7-én kezdte meg a működést az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Ennek tiszteletére tartjuk meg minden évben április 7-én az egészségügyi világnapot. Az idei világnap felhívja a figyelmet arra, hogy sajnos az egészégügyi szolgáltatások nem mindenki számára egyformán elérhetőek a világon, holott minden embernek joga van az egészéges élethez.

Az egészégügyi világnap általános üzenete, hogy hangsúlyozza az egészségmegőrzés fontosságát. Emellett a WHO minden évben zászlajára tűz egy olyan fontos ügyet, amelyről mindenképpen tudniuk kell az embereknek világszerte, és fontos beszélni róla. A WHO szerepe megkerülhetetlen az egészségvédelem területén, ezért a világnap és annak üzenete kiemelt jelentőséggel bír szinte minden országban.

Az idei világnap központi témája „egy igazságosabb és egészségesebb világ építése” (Building a fairer, healthier world). A WHO állásfoglalása szerint ugyanis hatalmas az esélyegyenlőtlenség az egészégügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés tekintetében, ami még inkább szembetűnő a COVID-19 megjelenése óta. A WHO felhívja a figyelmet, miszerint mindenhol, mindenkinek joga van az egészséges élethez!

(feme.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here