Home Közlekedés Ekkor újulhat meg a Göncz Árpád városközpontnál és a Határ útnál lévő aluljáró

Ekkor újulhat meg a Göncz Árpád városközpontnál és a Határ útnál lévő aluljáró

0
Ekkor újulhat meg a Göncz Árpád városközpontnál és a Határ útnál lévő aluljáró

Előreláthatóan az év végén indulhat a 3-as metró vonalán a Göncz Árpád városközpont és a Határ út megállókhoz kapcsolódó, fővárosi tulajdonú gyalogos-aluljárók felújítása és akadálymentesítése, a műszaki átadás-átvétel folyamata 2023 második negyedévében zárulhat le – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A társaság igazgatósága március végén döntött a két gyalogos-aluljáró felújításáról és felszíni akadálymentesítéséről. A nyílt közbeszerzési eljárásról szóló ajánlati felhívás április 30-án jelent meg – írták.

A tervezett felújítással a felszín és az aluljárószint akadálymentesítéséhez kapcsolódóan felvonók épülnek, emellett korszerűsítik a burkolatot, az elektromosenergia-ellátást és a vízközműveket is. A fényforrások cseréjével világosabb lesz a közlekedési folyosó, a közbiztonság erősítéséért pedig új videomegfigyelő rendszert telepítenek – közölték.

A tervek szerint a 3-as metró felújításával párhuzamosan, annak kiegészítéseként végzik a gyalogos-aluljárók korszerűsítését, így biztosítva kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek – fogalmaztak a BKK közleményében.

Forrás: BKK

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here