Egy hétéves pestszentlőrinci diák feltette a térképre Magyarországot!

0

Jagnesák Benett, 7 éves pestlőrinci fiatal az első magyar, aki bekerült a nemzetközi mentális aritmetikai verseny legmagasabb, bajnok kategóriájába, Dubajban.

A digitalizáció és robotizáció elterjedésével, a mesterséges intelligencia megjelenésével és várható térhódításával globálisan egyre nagyobb a verseny a műszaki-, és természettudományok iránt érdeklődő fiatalokért, hiszen ők lehetnek a jövő technológiáinak feltalálói, innovátorai vagy épp professzionális felhasználói. Épp ezért sorra jelennek meg a világon olyan módszerek, komplex oktatás fejlesztő programok, melyek elősegítik a fiatal generációk tudatos kompetencia fejlesztését a matematika, a műszaki-, és természettudományok területén. Mind közül az egyik legrégebbi és mára legsikeresebb a mentális aritmetikai megoldásokat alkalmazó Brainobrain oktatási hálózat, melyet 17 évvel ezelőtt alapítottak Indiában és mára 400 000 gyermek fejlesztésében vállalt szerepet – olvasható Brainobrain Magyarország sajtóközleményében.

A mentális aritmetikai program lényege, hogy

a diákok fejben számolnak és végeznek összetett matematikai műveleteket egy általuk elképzelt abakuszon.

Ez úgy lehetséges, hogy a több ezer évvel ezelőtt feltalált abakusszal könnyen rögzíthetők a pontos fejben számoláshoz nélkülözhetetlen helyi értékek. A Brainobrain a pszichológia tudományterületét köti össze a matematikai gondolkodás logikájával, így új dimenziókat nyitott a tanulási folyamatok lerövidítésében és megbízhatóságában. Mivel a módszer nagyon hatékony, ezért mára 42 országban alkalmazzák világszerte és rendszeresen tartanak világversenyeket is. Czeglédi Tamás, a Brainobrain magyarországi oktatási hálózat vezetője bejelentette: „Jagnesák Benett, 7 éves pestlőrinci diák első magyarként jutott be az oktatási program legmagasabb szintet jelentő, bajnok kategóriájába a Dubajban megrendezett nemzetközi versenyen.

Neki köszönhetően Magyarország fölkerült a Brainobrain világtérképére, ami óriási siker a fiatal versenyzőnek és a felkészülését támogató oktatói csapatnak is!”

Az oktatási hálózat célja, hogy a lehető leghatékonyabb módszereket fejlessze ki, ezért jelentős erőforrásokat fordít arra, hogy világszinten is összehasonlíthatóvá váljanak a képzések és a megszerzett tudás. Ennek jegyében szervezik évről-évre a nemzetközi versenyt is, mely 2021-ben – a pandémia miatt – online került megrendezésre január 9-én, rekordszámú, több mint 25 000 résztvevővel.

 

(infostart.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here