Home Hűha Durva! 265 ezer forintot keres naponta a fenegyerek, aki 78 darab RTX 3080-assal bányássza a kriptopénzt

Durva! 265 ezer forintot keres naponta a fenegyerek, aki 78 darab RTX 3080-assal bányássza a kriptopénzt

0
Durva! 265 ezer forintot keres naponta a fenegyerek, aki 78 darab RTX 3080-assal bányássza a kriptopénzt

Simon Byrne az ethereum kriptovalutát bányássza a méregdrága GPU-kkal. Amikből egy seregnyivel rendelkezik.

A kriptopénzekkel való kereskedés nagyon is kifizetődő tud lenni. Jó példa erre a bitcoin, amelynek az árfolyama több mint 800 százalékkal emelkedett, így ma már egyetlen ilyen fizetőeszköz 33 ezer dollárt ér.

A kriptopénzek piacán viszont nem csak bitcoinnal lehet kereskedni, hiszen ott van többek közt az ethereum nevű is. Ez utóbbit – csakúgy, mint a hasonló digitális pénzeket – világszerte “bányásszák” a folyamathoz beállított számítógépekkel. Egy Simon Byrne nevű férfi is ezzel keresi a kenyerét, méghozzá nagyüzemben:

78 darab RTX 3080-as videokártyát kapcsolt össze, hogy minél több ethereummal rendelkezzen.

Az RTX 3080 az Nvidia idén piacra dobott GPU-inak egyik újgenerációs változata. Igen nagy teljesítményű eszközről van szó, melyből egyetlen darab is drága befektetés. (A 10 GB-os kiadású grafikus vezérlőket idehaza 400-450 ezer forint környékén lehet megvásárolni.)

Az RGB-színekben úszó kártyacsalád napi szinten 900 dollárt, durván 265 ezer forintot termel tulajdonosának. Havonta pedig mintegy 20 ezer dollárt. Ez nagyjából 5,8 millió forintnak felel meg. A gépparkot persze “etetni” is kell, hiszen nem kis áramfogyasztásról beszélünk. A rendszer maga sem olcsó, Byrne számításai szerint durván 100 ezer dollárt költött rá, vagyis körülbelül 30 millió forintot.

(hvg.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here