Home Hűha Borzasztó tragédia a csepeli szabadkikötőben

Borzasztó tragédia a csepeli szabadkikötőben

0
Borzasztó tragédia a csepeli szabadkikötőben

Szörnyű baleset történt csütörtök este Csepelen, a Budapest Dock Szabadkikötőben: az egyik daru egy nehéz konténert emelt, amikor előre bukott, egyenesen a vele szemben álló kamionra. A sofőrfülkében ülő K. Györgynek esélye sem volt, azonnal szörnyethalt – írta meg a Ripost.

A lap úgy tudja, hogy az a csaknem 80 tonna súlyú áru, amit a daru kiemelt, egy Bécsből induló hajóval érkezett, valószínűleg éppen a kirakodást végezték, amikor a tragédia megtörtént. A teherhajó ezután nem sokkal már indult is volna Linzbe. Meg nem erősített hírek szerint vasárut szállítottak a kirakodott konténerekben. A hajó cikkünk egyelőre nem indult tovább, valószínűleg a rendőrségi ügyintézés miatt kell még Budapesten horgonyoznia – közölte a lap.

 

 

Információk szerint a sofőrfülkében ülő György már hosszú ideje vezetett kamiont, a cég, ahol dolgozott, külföldi és belföldi szállítmányozással is foglalkozott, így igen gyakorlott munkaerőnek számított. Ezt a balesetet azonban a rutinos sofőrök szerint sem lehetett volna kivédeni:

„Döbbenten hallottam, mi történt, pedig már több mint tíz éve kamionozok külföldön és belföldön is. Az biztos, hogy szegény sofőrnek esélye sem volt kivédeni ezt az egészet, valószínűleg ideje sem volt észlelni a történteket, mert egy ilyenre senki nem számít. Ismeretlenül is őszinte részvétem a kolléga családjának” – magyarázta egy kamionosként dolgozó férfi.

Egyelőre nem lehet tudni, ki a felelős a történtekért, a nyomozás tart az ügyben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here