Bókay-kert mozi filmajánlók – 2. rész

0

A Bókay-kert kertmozijának következő filmje, melyet bemutatunk nektek, Brad Pitt talán egyik legikonikusabb mozija, a Hét év Tibetben.

A többnyire Tibetben játszódó melankolikus, mégis izgalmas kalandfilm megtörtént eseményeket dolgoz fel. Tibet önállóságának utolsó éveit tárja elénk a film, amely egy európai ember szemszögéből mutatja be az ottani kultúrát és a legendás tájat.

„1939-ben, a második világháború előestéjén Heinrich Harrer, a híres osztrák hegymászó elindult, hogy megmássza a Himalája egyik legmagasabb csúcsát, a Nanga Parbatot. A világégés szele utoléri őt és társát, Petert is. Akkor még nem sejtették, hogy egy titokzatos világba csöppennek majd. Útjuk a siker magasából egy angol hadifogolytáborba vezet. Kalandos úton érnek Lhászába, Tibet szent fővárosába, ahol egyedüli idegenekként befogadják őket. A tizennégy éves dalai láma élénk érdeklődést mutat Heinrich iránt. Mivel addig nemigen fordult meg ezen a földön idegen, felkérik az osztrák hegymászót, hogy legyen a láma tanára: tanítsa angolra, földrajzra és a nyugati világ szokásaira. Az önző és arrogáns Heinrich élete is megváltozik a találkozástól…”

(port.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here