Bemutatjuk nektek az idei „Magyarország tortája” veseny döntőseit egyenként. A finalista finomságokat a Zila Cukrászdában választotta ki a zsűri.
Íme az első döntős torta, amit szeretnénk nektek bemutatni.
KIKELET
Mogyorós piskótatészta, szeder betét, kakukkfüves-mogyorós ropogós, mogyoró mousse.
A készítő leírása:
„A tortám egyik domináns összetevője a fekete szeder. Kislányként Nagymamám kertjében sok termett, amiből szörpöt is készített. Az ízére a mai napig emlékszem. Ezt szerettem volna megjeleníteni egy torta formájában. Olyan ízvilágot akartam elérni, mely közel áll hozzám.
Ezért választottam a szeder mellé a kakukkfüvet és a mogyorót. Úgy gondolom, hogy izgalmas egységet alkotnak.
Az ébredő természet jelent meg előttem, az új dolgok születése. Ezért lett a neve Kikelet.”
Gratulálunk neki a döntőbe jutáshoz!