12 C
Budapest
péntek, március 1, 2024
HomeSzabadidőBemutatjuk a September Fest fellépőit - 2. rész

Bemutatjuk a September Fest fellépőit – 2. rész

Pénteken a nagyszínpadon fellép Zoltán Erika és Sipos F. Tamás is. Ebben a cikkben most őket mutatjuk be nektek. 🙂

Sipos F. Tamás

1986-ban az Aorta Fesztiválon csatlakozott az Exotic zenekarhoz, amellyel meg is nyerték a döntőt, így állandó tagja és frontembere lett az együttesnek. A nyereményük egy kislemezszerződés volt, melyet a Magyar Rádió 22-es stúdiójában rögzítettek, Hiába provokál címmel. A Bikini együttes gitárosa, Németh Alajos segítségével leszerződtek a Hungaroton kiadóhoz, ahol az elkövetkező években négy nagylemezt is rögzítettek. A 2. lemezen (Exotic II.) szerepelt az együttes legnagyobb slágere, a Trabant.

Az Exotic 1993-ban feloszlott, Sipos F. Tamás pedig szólókarrierbe kezdett, hat nagylemezt jelntetett meg, rajtuk olyan népszerű dalokkal, mint a Buli van vagy a Nincs baj baby, melyeket a rádióállomások is sokszor játszottak. 2004-ben egy koncert erejéig újra összeállt az Exotic.

Cipő halála után a Republic zenekar énekese lett, de onnan alig egy évvel később a rajongók nyomására elküldték. Ezután újra szólóénekesként tevékenykedett. 2017-ben ismét összeállt az Exotic, egy évig eredeti felállásban zenéltek, és kiadták az Isten hozott! című albumot, ám 2018 novemberének végén lecserélték Sipos F. Tamást, helyére Márton „Kor” Csaba érkezett énekesnek.

Zoltán Erika

Már 4 éves korában (1966) eldöntötte, hogy énekesnő akar lenni, és ettől semmi nem tántoríthatta el. Zongorázni tanult, és dzsesszbalett órákra járt. Az érettségi után éjszakai bárokban énekelt és táncolt. 1984-ben a Balatonnál találkozott Pásztor Lászlóval a Neoton Família együttes tagjával, aki elindította a zenei pályán. 1986-ban részt vett a siófoki Interpop Fesztiválon, ahol közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával, ami meghozta számára a várva várt sikert. A következő évben megjelent első nagylemeze a Szerelemre születtem. A sokat támadott, de népszerű énekesnő több mint 1 500 000 eladott hanghordozóval büszkélkedhet. 1994-ben felvette az Erika C. művésznevet a Blue Pearl című lemezéhez, amit Londonban készítettek, és amivel Európában is hírnevet szerzett. Két évvel később producerként saját kiadót alapított Joker Space néven. A B. Boys, a Tik-Tak, az Emergency House és a Grooveland popegyüttesek köszönhetik neki hírnevüket.

 

 

Népszerű