Home Mizu mamik - Énidő a XVIII. keruletben Bemutatjuk a Pestlőrinci Lurkó-Liget Óvodát

Bemutatjuk a Pestlőrinci Lurkó-Liget Óvodát

0
Bemutatjuk a Pestlőrinci Lurkó-Liget Óvodát

Egyelőre nem tudunk programjavaslatokkal szolgálni, vagy legalábbis lehetőségeink az online térre korlátozódnak, addig is azonban azon leszünk, hogy még jobban megismerjétek virtuálisan a kerület minden szegletét, például az ovikat. A Mizu18 csapatának egyik tagja a Dráva oviba járt, így most ezt, a szívünkhöz közel álló intézményt mutatjuk be nektek.

A Lurkó-Liget Óvoda, azaz a Dráva ovi a kiserdő szomszédságában, kertvárosi környezetben, távol a főút zajától, tiszta levegőjű környezetben található. 1972-ben építették, akkor összesen négy csoporttal kezdte meg működését, jelenleg pedig öt csoport lurkóval üzemelnek.

Óvodapedagógusaik között szakvizsgázott óvodai gyógytestnevelő és óvodai fejlesztőpedagógus is van. Többéves szakmai gyakorlattal rendelkező, gyermekszerető, a gyermeki személyiséget tiszteletben tartó óvodapedagógusok, szakképzett dajkák várják a gyermekeket.

Amiben különösen egyedi a Dráva ovi, az az, hogy az egészséges életmódra nevelést helyezik a középpontba, különös tekintettel a mozgás fejlesztésére, a mozgáslehetőségek folyamatos biztosítására, valamint az érzelmi alapigények kielégítésére. Ennek megfelelően mind az öt csoportszobában mozgássarkot alakítottak ki (Tini-kondival, mászóhálóval, bordásfallal), melyek használatával, a tornatermi szervezett mozgás mellett, a gyerekek a csoportban, valamint egyéni szükségleteiknek megfelelően is kielégíthetik mozgásigényüket.

Nekünk nem csak azért tetszik ez a koncepció, mert szép emlékek fűznek ehhez az intézményhez, hanem, mert hiánypótló és szimpatikus, hogy egy óvoda a gyerekek sokoldalú, harmonikus fejlődésének biztosítására törekszik.

 

mizu18.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here