Home Közlekedés Bárhol, bármikor átmegyünk az úttesten: videóra vették a szabálytalan gyalogosokat (és bringásokat)

Bárhol, bármikor átmegyünk az úttesten: videóra vették a szabálytalan gyalogosokat (és bringásokat)

0
Bárhol, bármikor átmegyünk az úttesten: videóra vették a szabálytalan gyalogosokat (és bringásokat)

Baleset-megelőzés Facebook-oldalon közzétették a rendőrségi Zebra terv újabb videóját, amelyen a szabálytalankodó gyalogosokat és bringásokat vették filmre.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága májusban hirdette meg a „Zebra terv” elnevezésű balesetmegelőzési ellenőrzését a gyalogosok biztonságára fókuszálva.

Évente átlagosan 2500 gyalogost ütnek el közútjainkon, közülük 150 ember életét veszti a balesetben. 2500 gyalogosból közel 1000 gyalogost a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ér baleset. Ezeknek, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken történő baleseteknek nagyságrendileg 2,5 százaléka halálos kimenetelű.

A gyalogosok által okozott baleseteken belül vezető helyen áll az óvatlan, hirtelen lelépés az úttestre. A második leggyakoribb ok a tilos jelzésen és a tiltott helyen való áthaladás. Az autóvezetők felelőssége, hogy kellő óvatossággal, figyelemmel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg az olyan helyeket, ahol gyalogosok hirtelen megjelenésére lehet számítani – legyen szó gyalogos-átkelőhelyről, busz- vagy villamos-megállóhelyről. Az ellenőrzések célja ezen magatartások kiszűrése volt – írja a police.hu.

Rendkívül tanulságos, mennyire szabálytalanul közlekedünk. Nézzétek meg:

 

18.kerulet.ittlakunk.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here