Az 5 kedvenc húsvéti sütink – 3. rész – „ha nyuszi, akkor répatorta”

0

Íme, a kedvenc RÉPATORTA Biscotti receptünk

A répát kislyukú reszelőn lereszeljük. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a fahéjat, szerecsendiót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt répa, a kisebb darabokra vágott diót, és a kétféle cukor, majd összegyúrjuk.

A tésztát két hosszú hengerré formázzuk, és bedobjuk a fagyasztóba 30 percre. A mélyhűtőből kivett tésztákat sütőpapírral borított tepsire rakjuk egymástól legalább 4-5 ujjnyi távolságra és, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Mikor megsült, hagyjuk langyosra hűlni, majd kenyérvágó késsel kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk, az oldalukra fektetjük, és még kb. 12 percig sütjük. Kevés porcukorral elkevert mascarponéval tálaljuk.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here