Home Autó-motor-tunning Autótulajdonosok, figyelem! Fontos! A gépjárműadók beszedését 2021-től kezdődően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végzi.

Autótulajdonosok, figyelem! Fontos! A gépjárműadók beszedését 2021-től kezdődően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végzi.

0
Autótulajdonosok, figyelem! Fontos! A gépjárműadók beszedését 2021-től kezdődően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végzi.

A gépjárműadót érintő változás a NAV szerint nem okoz majd fennakadást.

A megváltozott fizetési határidőkről és bevételi számláról 2021-ben még mindenkit értesítenek, ezt követően viszont már csak változás esetén érkezik figyelmeztetés.

 

 

A gépjárműadót jövőre már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szedi be, továbbá a fizetési határidők is megváltoznak. Az első részlet befizetése 2021-től egy hónappal később, tehát április 15. napjáig esedékes – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A második részletet befizetési határideje változatlanul szeptember 15. napja lesz.

 

A díjat az újonnan létrehozott gépjárműadó-bevételi NAV-számlára kell eljuttatni. Értelemszerűen 2021. január elsejétől az adóhatóságnál kell bejelenteni a mentességet, a szüneteltetést, és az adókedvezményt is. A bejelentés lehetséges interneten, vagy az ehhez szükséges nyomtatványon.

 

A fizetendő adó összegéről, a megváltozott fizetési határidőkről és az erre a célra létrehozott új gépjárműadó-bevételi számláról 2021-ben még minden autótulajdonost értesítenek, 2022-től viszont már csak újabb változás – például összegmódosulás – esetén. A NAV leszögezte, hogy az állampolgárok részéről a változás nem jár több kötelezettséggel. A már bejelentett és jövőre is változatlanul fennálló gépjárműadó alóli mentességet és szüneteltetést a NAV hivatalból, automatikusan veszi figyelembe az adó kivetésénél az önkormányzatok adatszolgáltatása alapján. 2020 végéig viszont a keletkezett, megváltozott vagy megszűnt adókötelezettségek ügyében továbbra is az önkormányzati adóhatóságokhoz kell fordulni.

 

(autonavigator.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here