Átdolgozták az oltási tervet

0
A nyugati oltóanyagok mellett orosz és kínai vakcina is érkezik Magyarországra. Előbbiből 1 millió, utóbbiból 2,5 millió ember oltására elegendő adag. Az orosz vakcinából húszezer ember oltására elegendő dózis lépte át a határt a mai napon – közölte az operatív törzs keddi tájékoztatóján az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az Index idősotthonokra vonatkozó kérdésére reagálva elmondta: amint elég embert sikerül beoltani, visszaállhat a régi rendszer a működésükben. E hét csütörtöktől indul a regisztrált legidősebbek, tehát a 89 évnél idősebbek oltása.
  • E hét csütörtöktől indul a regisztrált legidősebbek (89 évnél idősebbek) oltása.
  • Az oltási tervet módosították a kevesebb beérkezett vakcina miatt.
  • Hamarosan érkezik újabb Moderna-szállítmány.
  • 1080 háziorvosi praxis kaphat Moderna-szérumot, az eljárás az influenzavakcinákkal megegyező.
  • Az egészségügyi dolgozók nagyságrendileg 93 százaléka már kapott oltást, azok pedig, akik kimaradtak, a továbbiakban is a kórházi oltópontokon kell jelentkezniük.
  • Az idősotthonokban, szociális intézményekben 1805 helyen oltottak, és 64 helyszínen volt arra szükség, hogy elhalasszák az oltást.
  • Az orosz vakcinából ma (kedd) már 20 000 ember oltására elegendő dózis érkezik.

György István államtitkár, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője a keddi operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, lezárták az első két legveszélyeztetettebb célcsoport oltását.

AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK 93%-ÁT OLTOTTÁK BE.

Aki még nem igényelte közülük a vakcinát, az ezt követően is megteheti – tette hozzá.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy idősotthonokban élőket is beoltották. 64 idősotthonban még a fertőzés ottani jelenléte miatt nem tudtak oltani, de erre is sor kerül majd – tette hozzá.

(index.hu nyomán)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here