Home Egészségügy Áder megkapta a kínai vakcinát, a többire őszig kellett volna várnia

Áder megkapta a kínai vakcinát, a többire őszig kellett volna várnia

0
Áder megkapta a kínai vakcinát, a többire őszig kellett volna várnia

A köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül, és kínai vakcinát ajánlottak fel neki.

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Áder János. A köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül, és kínai vakcinát ajánlottak fel neki. A vakcinát a II. kerületi önkormányzat egészségügyi szolgálatának Lotz Károly utcai háziorvosi rendelőjében kapta meg, nyilatkozta a köztársasági elnök a közmédiának.

Az államfő elmondta, hogy néhány héttel ezelőtt Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és a háziorvosának is feltette a kérdést: ha várnia kellene a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára „szeptemberig, októberig, vagy holnap, holnapután” megkaphatja az orosz vagy a kínai vakcinát, mit javasolnak. Erre – elmondása szerint – mindketten azt válaszolták: minél előbb oltassa be magát.

Áder János arra kért minden magyart, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, tegye meg. „Bízzunk az orvosainkban, bízzunk az egészségügyi ellátórendszerünkben” – hangsúlyozta az államfő, hozzátéve: reméli, „hogy akkor a járványt is hamarosan magunk mögött tudhatjuk”.

(telex.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here