A legjobb fánk receptek – 1. rész – Almás fánk sütőben sülve

0

Almás fánk sütőben sülve

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek rum
  • 1 tk fahéj
  • 1 db citromhéj (reszelt )
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • 2 ek levendulaszirup
  • 2 közepes db alma (durvára reszelve)
  • 1 teáskanál napraforgó olaj (spray)
  • 2 ek porcukor (a szóráshoz)
  • fahéj ízlés szerint (a szóráshoz)

Elkészítés

  1. A langyos tejhez egy kis cukrot adva az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. A megkelt élesztős tejhez adjuk az összes többi anyagot, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, legvégére hagyva a lereszelt almát. Langyos helyen 3/4 – 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
  3. Ujjnyi vastag csíkokat vágunk a tésztából, és feltekerjük csigaformára.
  4. Sütöpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol, mert még nőni fognak.
  5. Tetejüket olajspray-vel óvatosan lespricceljük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Fahéjas porcukorral szórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39×33
  • Sütés ideje: 15 perc