Almás fánk sütőben sülve
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
1 dl tej
-
2 db tojás
-
2 ek cukor
-
5 dkg vaj
-
1 ek rum
-
1 tk fahéj
-
1 db citromhéj (reszelt )
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
2 ek levendulaszirup
-
2 közepes db alma (durvára reszelve)
-
1 teáskanál napraforgó olaj (spray)
-
2 ek porcukor (a szóráshoz)
-
fahéj ízlés szerint (a szóráshoz)
Elkészítés
- A langyos tejhez egy kis cukrot adva az élesztőt felfuttatjuk rajta.
- A megkelt élesztős tejhez adjuk az összes többi anyagot, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, legvégére hagyva a lereszelt almát. Langyos helyen 3/4 – 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
- Ujjnyi vastag csíkokat vágunk a tésztából, és feltekerjük csigaformára.
- Sütöpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol, mert még nőni fognak.
- Tetejüket olajspray-vel óvatosan lespricceljük, és előmelegített sütőben megsütjük.
- Fahéjas porcukorral szórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39×33
- Sütés ideje: 15 perc