3.5 C
Budapest
péntek, december 9, 2022
HomeGasztronómiaA legfinomabb - Mosolyka lángos receptje

A legfinomabb – Mosolyka lángos receptje

Ha már a tavasz nem akar jönni, hívogassuk a nyarat! 🙂 Mit szóltok egy Mosolyka Flow-s lángos recepthez? 

Lángos alap (Vegán) – Lángos És Fánk Lisztkeverékből (Gluténmentes) – 4 db
  • 250 g Mosolyka Flow Lángos és fánk liszkeverék
  • 1 evőkanál általad kedvelt olaj (ki is hagyható, kevesebb is lehet) 
  • 10 g citromlé vagy almaecet
  • 230 g langyos (tisztított) víz
  • 6 g bármilyen gluténmentes liszt az összedolgozáshoz, formázáshoz (Akár Mosolyka Flow lángos és fánk lisztkeverék vagy tápiókaliszt, rizsliszt, stb.)
  • Két csipet Mosolyka Flow környezetbarát csomagolású parajdi só
  • A lángosra tetszőleges feltét, akár vegán tejföl, vagy zúzott fokhagyma
  • + EXTRA Mosolyka Flow környezetbarát csomagolású sörélesztőpehely, amit sajtízesítésképpen a tetejére szoktam szórni

Bátran keverd össze egy általad kedvelt edényben a folyékony hozzávalókat, majd mehet bele a lisztkeverék és jöhet az összedolgozás. Kézzel is lehet, de szereti a tészta, ha géppel dolgozzuk össze egységesre. Lefedve az edényt 15-20 percig pihentessük a tésztát. Majd kellemesen belisztezett felületen gyúrjuk át, osszuk 4 felé és formázzunk belőle általunk kedvelt, vastagságú formát. Pihentessük kb. 15 percig, majd közepes hőfokra melegített olajban (akkor tökéletes már az olaj hőmérséklete a sütéshez, ha egy fa pálcikát belenyomva körülötte gyöngyözik), oldalanként kb. 3 percig sütjük, aztán tegyük ki papírtörlőre, vagy lecsöpögtető tálba, hogy a felesleges olajat elengedje.

mizu18.hu

Népszerű