A kerület jegyzője kiakadt a kerületi kutyatartók miatt – Ezt üzeni

0

Tisztelt Kerületi Ebtartók!

Az utóbbi időszakban nagyszámú bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalba, melyek szerint az ebüket sétáltató kutyatartók a sétáltatás során ebeiket nem pórázon vezetik, illetve a kutyáik által hátrahagyott ürüléket nem szedik össze a közterületről.

A tapasztalat sajnos az, hogy a kutyatulajdonosok egy része nincs tisztában a szabályokkal. Jogszabályi előírások részletezik, milyen körülmények között tarthat valaki kedvtelésből állatot (ide tartoznak a házi kedvencként tartott ebek is): ennek egyike, hogy az állat ürülékét az állattartónak kötelessége a közterületről mindenkor eltávolítani, egyébként köztisztasági szabálysértést követ el. Kutyák iránt közömbös vagy kifejezetten állatbarát embereket is kutyaellenessé tehetünk, ha ezt az egyszerű együttélési szabályt nem tartjuk tiszteletben.

A sétáltatással kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy legyen a kutyánk bármilyen jól nevelt és szófogadó, az állatvédelmi jogszabályok a póráz használatát közterületen kötelezővé teszik, melynek be nem tartása szankciót – pénzbírságot – vonhat maga után. Ez nem vonatkozik a kijelölt kutyafuttatók területére, ahol is az ebeket le lehet oldani a pórázról és szabadon engedhetőek.

A szabályok nem a kutyások ellen vannak, de betartandók!

dr. Ronyecz Róbert s.k.

jegyző

 

bp18.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here