A főváros ékszerdoboza A Várkert Bazár, ahogy még sosem láttad Járjuk be együtt a „főváros ékszerdobozának” nevezett Várkert Bazárt!

0

A Várkert Bazár, ahogy még sosem láttad

Járjuk be együtt a „főváros ékszerdobozának” nevezett Várkert Bazárt!

2500 Ft

Vajon miért és hogyan épült a Várhegy keleti oldalán, a Duna-parton hosszan elnyúló impozáns, neoreneszánsz épületegyüttes? Sétánkon megismerjük a „főváros ékszerdobozának” nevezett Várkert Bazár tervezőjét, Ybl Miklóst, miközben alkotásának lenyűgöző részleteiben, csillogó Zsolnay kerámiákban, művészien megformált kovácsoltvasakban, tökéletesen megfestett üvegablakokban és illatos rózsakertekben gyönyörködünk. Utunk során elmeséljük az épületegyüttes sorsát a születéstől a pusztuláson át egészen a rekonstrukcióig. Bemutatjuk, hogyan vált a helyszín középkori védműből szobrászgenerációk alkotóhelyévé, majd az Ifipark hangos évtizedei után a kultúra és művészet központjává és a főváros egyik legszebb panorámájú pihenőhelyévé.

Indulás

Ybl Miklós tér – Ybl Miklós szobra

Érkezés

Ybl Miklós tér – Ybl Miklós szobra

Időtartam

60 perc

Jó tudni

Sétánkat rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk.

Programunk a meghirdetett időpontban pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni.

Gyakran közlekedünk macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon. Az akadálymentességről az Információs pontjaink elérhetőségein tudunk részletes tájékoztatást adni. Megértéseteket köszönjük!

Sétánkat 12 éves kor felett ajánljuk.

Részletek:
https://budaivarsetak.hu/seta/a-f-varos-ekszerdoboza-14?utm_source=facebook&utm_medium=traffic_ad&utm_campaign=PRO_22_25287

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here