Téli minestrone
Hozzávalók
-
1 ek szőlőmagolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 db zöldpaprika
-
1 db kápia paprika
-
1 db chili
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.3 közepes fej karfiol
-
2 db sárgarépa
-
10 dkg zöldbab
-
140 g sűrített paradicsom
-
400 g konzerv paradicsom
-
30 dkg fejtett bab
-
1 db babérlevél
-
10 dkg spenót
-
1 tk bazsalikom
-
3 tk só
-
3 l víz
Elkészítés
- A közepes lángon felhevített olajon pár percig pároljuk a kockára vágott hagymát, paprikákat, a vékonyra szeletelt zellert és a finomra vágott fokhagymát. Gyakran keverjük meg. Amikor már kezd puhulni, adjuk hozzáa rózsáira vágott karfioltmeg a felkarikázott répákat, ezzel is kevergessük néhány percig.
- Öntsük fel vízzel, a sűrített paradicsommal, kockázott paradicsommal, rakjuk bele a szárazbabot is. Dobjuk bele a babérlevelet, sózzuk, fűszerezzük a bazsalikommal, és felforraljuk. Amikor forr, rakjuk bele a zöldbabot meg a spenótot, és addig főzzük, amíg a bab megpuhul.