Ha már érkezik az Adventi Vásárok időszaka, kerestünk nektek egy jó kis kürtőskalács receptet. Íme. 🙂
ELKÉSZÍTÉS
- A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, ebbe belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos et, és elkeverjük, hogy az élesztő feloldódjon a ben. Letakarva 5-10 perc alatt felfuttatjuk.
- A vajat, a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára dagasztjuk.
- A tésztát lisztezett munkalapon kinyútjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük a fára.
- Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Faszén fölött lassan forgatva, kb. 10-15 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésű cukorba forgatjuk.
HOZZÁVALÓK
- 50dkg liszt
- 3dkg élesztő
- 6dkg cukor
- 1kvk só
- kókuszreszelék
- 2.5dllangyos tej
- 6dkg olvasztott vaj
- 2db tojás
- fahéjas cukor
- darált dió
- darált mogyoró
- vaníliás cukor