TEJSZÍNES BROKKOLIKRÉMLEVES
ELKÉSZÍTÉS
- A megtisztított brokkolit rózsáiraszedjük. A szárakat meghámozzuk, felaprítjuk.
- A vajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felkcokázott hagymát. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat és -szárakat, majd néhány percig együtt pirítjuk. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, azután közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük. A főzési idő felénél kiszedünk néhány brokkolirózsát, és félretesszük azokat. Végül botmixerrel pürésítjük a levest.
- A tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel, majd a levesbe csorgatjuk, és 1-2 percig forraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután beleforgatjuk a félretett brokkolirózsákat. Végül tányérokba merjük, és azonnal tálaljuk. Pirított kenyérkocka illik hozzá.
HOZZÁVALÓK
- 50dkg brokkoli
- 20g vaj
- 1fej vöröshagyma
- 5dl zöldségleves-alaplé
- 1dl cukrozatlan habtejszín
- 1ek étkezési keményítő
- só
- bors