Ha már a tavasz nem akar jönni, hívogassuk a nyarat! 🙂 Mit szóltok egy Mosolyka Flow-s lángos recepthez?
Lángos alap (Vegán) – Lángos És Fánk Lisztkeverékből (Gluténmentes) – 4 db
- 250 g Mosolyka Flow Lángos és fánk liszkeverék
- 1 evőkanál általad kedvelt olaj (ki is hagyható, kevesebb is lehet)
- 10 g citromlé vagy almaecet
- 230 g langyos (tisztított) víz
- 6 g bármilyen gluténmentes liszt az összedolgozáshoz, formázáshoz (Akár Mosolyka Flow lángos és fánk lisztkeverék vagy tápiókaliszt, rizsliszt, stb.)
- Két csipet Mosolyka Flow környezetbarát csomagolású parajdi só
- A lángosra tetszőleges feltét, akár vegán tejföl, vagy zúzott fokhagyma
- + EXTRA Mosolyka Flow környezetbarát csomagolású sörélesztőpehely, amit sajtízesítésképpen a tetejére szoktam szórni
Recept
Bátran keverd össze egy általad kedvelt edényben a folyékony hozzávalókat, majd mehet bele a lisztkeverék és jöhet az összedolgozás. Kézzel is lehet, de szereti a tészta, ha géppel dolgozzuk össze egységesre. Lefedve az edényt 15-20 percig pihentessük a tésztát. Majd kellemesen belisztezett felületen gyúrjuk át, osszuk 4 felé és formázzunk belőle általunk kedvelt, vastagságú formát. Pihentessük kb. 15 percig, majd közepes hőfokra melegített olajban (akkor tökéletes már az olaj hőmérséklete a sütéshez, ha egy fa pálcikát belenyomva körülötte gyöngyözik), oldalanként kb. 3 percig sütjük, aztán tegyük ki papírtörlőre, vagy lecsöpögtető tálba, hogy a felesleges olajat elengedje.
mizu18.hu