22.7 C
Budapest
kedd, április 30, 2024
HomeSport18Australian Open hírek: negyeddöntőbe jutott Rafael Nadal!

Australian Open hírek: negyeddöntőbe jutott Rafael Nadal!

Melbourne — Vesztes szett nélkül jutott tovább az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság negyeddöntőjébe a spanyol Rafael Nadal (34). A 20-szoros Grand Slam-torna-győztes sztár a legjobb 16 között az olasz Fabio Fogninit (33) 6:3, 6:4, 6:2-re verte, így a tornán minden mérkőzését 3:0-s eredménnyel zárta.

A világranglista második helyezettje Ausztráliában mindössze egyszer ünnepelhetett végső diadalt, még 2009-ben lett a legjobb, akkor az elődöntőig szintén nem tudtak szettet nyerni ellene. Nagy formában teniszezik, nehéz lesz őt megállítania – a négy közé kerülésért szerda éjszaka a ranglista hatodik görög Sztefanosz Cicipasz (22) próbálhat meg ellene diadalmaskodni. Nadal tudja, kemény csata vár rá.Vesztes szett nélkül jutott tovább Rafael Nadal / Fotó: Getty Images– Nagy kihívás lesz, de ez a győzelem jót tett az önbizalmamnak – mondta a spanyol az olasz rivális kiejtését követően. – Az első szett kétségtelenül a legjobb teljesítményem volt az idei tornán. Fizikai állapotomnak folyamatosan javulnia kell, de úgy gondolom, ez a mérkőzés sokat segített, hiszen az elmúlt tizenkilenc napban nem tudtam a megszokott módon edzeni.

A szerb világelső Novak Djokovics (33), a bolgár Grigor Dimitrov (29) és a német Alexander Zverev (23) mellett az Open-éra történetében először három orosz is a legjobb nyolc közé jutott, Aszlan Karacev (27), Danyiil Medvegyev (25) és Andrej Rubljov (23) is az elődöntőért küzdhet.

(Blikk.hu)

Népszerű