Home Közbiztonság Fontos rendőrségi felhívás: a BRFK is hasznos tanácsokkal hívja fel a diákok és a szülők figyelmét a biztonságos internethasználatra – Videó

Fontos rendőrségi felhívás: a BRFK is hasznos tanácsokkal hívja fel a diákok és a szülők figyelmét a biztonságos internethasználatra – Videó

0
Fontos rendőrségi felhívás: a BRFK is hasznos tanácsokkal hívja fel a diákok és a szülők figyelmét a biztonságos internethasználatra – Videó

MENNYIRE VAGY BIZTONSÁGBAN AZ INTERNETEN?

A virtuális világ veszélyeire hívják fel a figyelmet világszerte február 9-én, a biztonságos internet napján. A BRFK is hasznos tanácsokkal hívja fel a diákok és a szülők figyelmét a biztonságos internethasználatra.

A biztonságos internethasználó élő tűzfal lehet az online tér világában. Fontos, hogy gyermekeink tudják, hogy az internet adta anonimitás komoly veszélyeket rejt magában.

Nem tudhatjuk, ki van a monitor mögött, ezért gyermekeinkkel fontos beszélni az internet biztonságos használatáról. Milyen tanácsokat adhatunk a fiataloknak?

Kezeljék kellő óvatossággal azokat, akikkel az interneten ismerkednek, hiszen nem tudhatják biztosan, hogy ki van valójában a profil mögött. Gondolják át, mit osztanak meg magukról, mit küldenek el. Egy kép, vagy érzékeny, személyes adatok kerülhetnek ártó kezekbe is, és ami egyszer felkerül a netre, az teljesen sosem törölhető.

Online ismernek meg valakit? Az első találkozás előtt mindenképpen szóljanak a szüleiknek, és a szülők tudjanak róla, hogy hol lesz a találkozó. Mindenképp olyan nyilvános helyet válasszanak a találkozóra, ahol lehetőség van segítséget kérni, vagy biztonságban távozni, ha valami balul sül el. Gyanakodni kell, ha valaki erre nemet mond, és mondjanak nemet, ha olyan helyre hívják, ahol kizárólag kettesben vannak. Ha baj van, akkor pedig azonnal kérjenek segítséget! Ma van a biztonságos internet napja, gondoljuk át milyen módszerekkel tudjuk megvédeni szeretteinket attól, hogy a világhálón bűncselekmény áldozataivá váljanak.

 

(police.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here