4,5 év börtönt „ér” két rendőr halálra gázolása – Jogerősen 4,5 év börtönbüntetésre ítélték azt a sofőrt, aki ittasan két kerületi rendőr halálát okozta 2015-ben az Üllői úton.

0

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a vádlott 2015. február 7-én éjszaka, derült időben, aszfalt burkolatú úton, ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül vezetett az Üllői úton, majd a Mikszáth Kálmán utca kereszteződésénél balra kívánt kanyarodni. Szemből érkezett a kereszteződésbe – megkülönböztető jelzést még nem használva, de látható helyzetben – a rendőrautó közel 140 kilométer/órás sebességgel. A vádlott a kanyar ívét levágva szabálytalanul balra kanyarodott, és ekkor összeütközött a rendőrautóval, amely ennek hatására tovább sodródva, egy szemből érkező, harmadik személygépjárműnek ütközött.

 

A balesetet okozó férfi segítségnyújtás nélkül továbbhaladt. A rendőrautó sofőrje és utasa a helyszínen életét vesztette, a harmadik gépjármű sofőrje és utasa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az első fokon eljáró Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés és 4 rendbeli, a veszélyhelyzetet előidéző általi segítségnyújtás elmulasztása miatt 3 év 8 hónap börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, de az ítélettel szemben mind az ügyészség, mind a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a bűncselekmények tárgyi súlyát, az elkövetés körülményeit, a halmazatot, és azt a tényt is figyelembe vette, hogy a vádlott a cselekményt ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Ezért a törvényszék súlyosította a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés mértékét. Másodfokon a férfit jogerősen 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Az ítélet jogerős – olvasható a közleményben.

(Forrás: Bp18 Városkép Fb oldala)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here