Home Közlekedés Videó: itt tart a 3-as metró felújítása

Videó: itt tart a 3-as metró felújítása

0
Videó: itt tart a 3-as metró felújítása

A Nagyvárad tér bal oldali vágányterében is megkezdték a sínpálya korszerűsítését – írta a BKK. A közlemény szerint a rekonstrukciós munkálatok a tervezett ütemben haladnak.

Nagyvárad téren készül az akadálymentesítést biztosító lift aknája, és a sínpálya bontása is elkezdődött, a Lehel téren szintén komoly bontási munkálatok zajlanak – írták. A Semmelweis Klinikák és Corvin-negyed állomásokon az új mozgólépcsők beépítése zajlik, amiből három már a helyére került. Vízköddel oltó berendezésekkel egészülnek ki a szerkezetek. A Deák téren az M2 és M3 metróvonalat összekötő átjáróban a szögletes formát eredményező téglafalat bontják, hogy a felújítás után az eredeti csőszerkezet váljon érzékelhetővé, így tágítva a térérzetet. Az akadálymentes elérést biztosító lift összekötő folyosója pedig már összeért a peronnal.

A korábban működő 27 mozgólépcsőből 24-et már elbontottak és elszállítottak. Minden állomáson egyszerre bontanak és építenek. Az állomási diszpécserhelyiségek lassan elnyerik végső formájukat és a belső kialakítás is hamarosan elindul – írták.

 

 

9.kerulet.ittlakunk.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here