Vicces Halloween-i receptek – Boszorkány ujjak

0

Boszorkány ujjacskák

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hideg vajat a liszttel, a cukorral összedarált dióval, és a tojással gyorsan eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk.
  2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb. 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg, „díszítsük” egy-két bevágással, göcsört kialakításával!:-)
  3. A mandulabelet dobjuk forró vízbe (amit már lehúztunk a tűzhelyről) és hagyjuk benne 5 pecig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben.
  4. Az „ujjacskákat” kenjük át tojássárgával, nyomjuk bele a megfestett mandulákat „körmöknek”. Ha nem használunk ételfestéket, akkor olvasztott csokival is „kifesthetjük” a körmöket!:)
  5. Világosra sütjük 200 fokon (előmelegítve)Sok sikert!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here