1.9 C
Budapest
szerda, február 8, 2023
HomeKözbiztonságVértócsában ülő, nyakához sniccert tartó öngyilkosjelöltet fegyvereztek le a rendőrök

Vértócsában ülő, nyakához sniccert tartó öngyilkosjelöltet fegyvereztek le a rendőrök

Nyakához tapétavágót szorító öngyilkoshoz értek ki a kispesti rendőrök még december 28-án kora délután egy szállóra. Az esetről a BRFK számolt be.

„Ha egy lépést közelebb jöttök, elvágom a torkomat is! – fogadta a rendőröket vértócsában ülve a nő, aki karján már jókora sebet ejtett. A helyzet az első pillanattól világos volt: itt baj van, nagyon nagy baj, ami könnyen tragédiába torkollhat.

 

 

– Az asszony élettársa tett bejelentést, ő várt bennünket a szálló előtt, majd a szobáig vezetett, ahol a vérző nő ült az ágy mellett – beszélt a mentőakcióról Sörös Gábor Henrik őrmester, körzeti megbízott és Varga Beatrix őrmester, járőr.

– A küszöbön állva kezdtük meg vele a beszélgetést, teljesen higgadtan, törekedve rá, nehogy kibillentsük egyébként is ingatag lelkiállapotából. Apránként loptuk a távolságot, centiről centire, a nő közben elmondta, hogy gyermekét nem láthatja, munkahelyét elveszítette, már nem talál semmi perspektívát az életben, mindenképpen meg akar halni. Ha kommunikatívnak mutatkozott is, a párbeszéd alaphangulatát nagyban meghatározta a nyaki verőéren tartott tapétavágó, és a padlón gyűlő vér.

A rendőröknek muszáj volt elmozdítani a helyzetet a holtpontról. Sörös őrmester időközben, szép lassan nagyjából egy méterre meg tudta közelíteni az asszonyt, társa rádión kért segítséget.

Közölték a nővel, hogy saját érdekében ellátásra lesz szüksége, a körzeti megbízott egy melegítőt nyújtott az asszony felé, hogy azt vegye magára. A nő azonban a mentők említésére indulatossá vált, korábbi elkeseredett rezignáltságát vad düh váltotta fel, a levegőben lógott a dráma, nem lehetett tovább várni a beavatkozással.

Sörös Gábor Henrik őrmester a kezében lévő ruhadarabot hirtelen kézfejére tekerve kiütötte a sniccert az asszony kezéből, a földet érő szerszámot Varga őrmester rögtön odébbrúgta. Közös erővel legyűrték a nőt, megbilincselték, majd a Police Medic végzettségű őrmesternő nyomókötést tett vérző csuklójára. A mentők a Merényi Gusztáv Kórházba szállították – számoltak be a szerencsésen végződő esetről a rendőrök.

 

 

Népszerű