16.1 C
Budapest
csütörtök, február 29, 2024
HomeKözlekedésVégre! Újra a teljes vonalon jár az 50-es villamos

Végre! Újra a teljes vonalon jár az 50-es villamos

Október 31-től, vasárnaptól ismét teljes vonalon közlekedik az 50-es villamos. A négy megálló átépítése, akadálymentesítése is jól halad – közölte a BKK.

Újabb fontos szakaszához érkezett az 50-es villamosvonal akadálymentesítése. Az új peronok csaknem félig elkészültek, ezért a továbbiakban nincs szükség a villamospótlásra, azaz október 31-e, vasárnap hajnaltól újra teljes vonalon járhat az 50-es villamos.

A munkák során négy megálló – a kispesti Kossuth tér és Árpád utca, valamint a pestszentlőrinci Baross utca (Béke tér irányú fel- és leszállóhely) és Szarvas csárda tér – peronjait és peronberendezéseit építik át. A vágányszabályozás mind a négy megállóban elkészült, lefestették a felsővezeték-tartó oszlopokat és részben megépültek a peronok is – ez nélkülözhetetlen a villamosforgalom biztonságos fenntartásához – írja a BKK.

A kivitelező Colas Alterra Zrt. végzett a gázműkiváltással a Kossuth téren és a Szarvas csárda téren, valamint befejezte a vízvezeték-kiváltást az Árpád utcánál és a Baross utcánál is. A csapadékvíz-elvezető rendszer elemeinek kiépítése még tart.

A peronok további építése és befejezése a villamosforgalom biztosítása mellett is elvégezhető, a villamosra az ideiglenesen kialakított megállókban lehet fel- és leszállni. Vasárnaptól az Árpád utcai gyalogátkelőhelyet is újra használni lehet.

A megállóhelyek környezete is megújul

Az 50-es villamosvonal akadálymentesítése a Határ úti végállomás felújítását követően folytatódott. A teljes vonal átalakítását követően itt is új CAF-villamosok közlekedhetnek, amelyek már megérkeztek Budapestre, a szükséges beavatkozások megvalósításáig azonban máshol járnak. A megállóhelyek környezete ugyancsak megújul: felújítják a csatlakozó út- és járdaszakaszokat, autóbusz-megállókat, gyalogátkelőhelyeket, 39 új fát telepítenek és a zöldfelületet is rendezik.

A projekt a Fővárosi Önkormányzat valamint az Európai Unió finanszírozásával, a BKK beruházásában, tartalékkerettel együtt összesen nettó 775,226 millió forintból valósul meg. A korszerűsítés előreláthatóan idén év végéig elkészül.

18.kerulet.ittlakunk.hu

Népszerű