10.5 C
Budapest
kedd, február 27, 2024
HomeGazdaságÚjabb nagy változások a ferihegyi repülőtéren

Újabb nagy változások a ferihegyi repülőtéren

Hamarosan kész az új főporta, és elkezdődött a csomagosztályozó rendszer megújítása is.

Az elmúlt két és fél évben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megvalósult fejlesztések összértéke megközelítette a 200 millió eurót, azaz 70 milliárd forintot – közölte a Budapest Airport Zrt.

Kiemelték: idén az első hat hónapban – a 2019-ben megkezdett fejlesztéssorozat folytatásaként – megújult öt gurulóút és a hozzájuk tartozó padkák, teljes burkolatcsere és közvilágítás-fejlesztés valósult meg az egyik szervizúton. Megkezdődött továbbá az új, 8000 négyzetméteres hangár építése is – tették hozzá.

 

 

A következő hetekben adják át a repülőtér megközelítését megkönnyítő új főportát, ami 440 négyzetméteres épülettel és a korábbinál két és félszer nagyobb kapacitással várja majd a repülőtér üzemi területére belépőket.

A fentieken túl új mozgólépcső is készült, továbbá modernizáltak lifteket, korszerűsítették a világítást, helyenként az álmennyezetet cserélték, fejlesztették az informatikai rendszereket, illetve elkezdődött a csomagosztályozó rendszer megújítása is – derült ki a közleményből.

 

A Budapest Airport a drasztikusan visszaeső bevételek ellenére úgy döntött, hogy folytatja a repülőtéri beruházásokat, sőt, bizonyos fejlesztéseket előrébb is hozott az alacsony utasforgalmi időszakra – jelezte a repülőtér üzemeltetője.

A vállalat a 2020-as pénzügyi évet 110 millió euró veszteséggel fejezte be; az utasszámcsökkenés és a kapcsolódó szolgáltatások leállása nyomán a vállalat nettó árbevétele 118 millió euró volt, 65 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben.

 

(infostart.hu)

Népszerű