Tovább tart a hisztéria – Október első szerdájára országos sztrájkot szerveznek a tanárok, de a diákok is tüntetni fognak

0

Október 5-én, a pedagógusok világnapján országos sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

„Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát.

 

 

A sztrájkot legkésőbb szeptember 28-án szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 30-án 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát.

Kérjük a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit, szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy világos legyen: az oktatatás nemzeti ügy. Együtt erősebbek vagyunk!

Ugyanezen a napon délután a PSZ s a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat.

17 órától részt veszünk a diákok által meghirdetett eseményen a Jászai Mari téren. Köszönjük nekik, hogy ismét kiállnak a tanáraikért. Innen este 7-kor átmegyünk a Kossuth térre a Tanítanék és noÁr által szervezett szolidaritási koncertre” – írja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here