Tavaszköszöntő receptek – első rész – TAVASZKÖSZÖNTŐ FŐZELÉK

0

Mit szóltok, ha posztolunk nektek néhány tipikus tavaszi finomságot?! Íme.

TAVASZKÖSZÖNTŐ FŐZELÉK

HOZZÁVALÓK
  • 2szál sárgarépa
  • 2szál szárzeller
  • 3db krumpli
  • 1köz cukkini
  • 3db paradicsom
  • 5dl zöldségleves
  • 1.5dl tejföl
  • 1csok petrezselyemzöld
  • 1csok zellerzöld
  • 1tk majoránna
  • 1mk kakukkfű
  • 0.5mk cayenne-i bors
ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A paradicsomot nagyjából 1/2 cm-es, a többi zöldséget hámozást követően kb. 1 cm-es kockákra vágtam. A zeller- és petrezselyemzöldet egészen finomra aprítottam.

A zöldségleves felét felforraltam, ebbe dobtam az aszalt paradicsomot, aztán a krumplit, majd 5 perc elteltével a sárgarépát, újabb 3-4 perc múlva a szárzellert. A cayenne-i borssal, szárított kakukkfűvel, majoránnával fűszereztem, további 5-6 percig főztem, amikorra a krumpli megpuhult, a répa már roppanósra főtt. Ekkor felöntöttem a maradék levessel, felforraltam, majd 3 merőkanál zöldséget egy kevés levessel rámertem a keverőpohárba kanalazott re, és botmixerrel pürésítettem. A zöldségekhez dobtam a cukkinikockákat, majd a sűrű, lel kevert zöldségpépet. Felforraltam, végül beleszórtam a friss zöldfűszereket, alaposan elkevertem, és félrehúztam tűzről.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here