3.2 C
Budapest
kedd, március 28, 2023
HomeHűhaTárgyalóasztalhoz ült a Klebelsberg Központ és az önkormányzat vezetése

Tárgyalóasztalhoz ült a Klebelsberg Központ és az önkormányzat vezetése

 

Csütörtökön ült tárgyalóasztalhoz Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke és a XVIII. kerületi önkormányzat vezetése. A téma a kerület oktatási helyzete volt, ami az utóbbi időben a Külső-Pesti Tankerületi Központ döntései miatt több esetben is – az iskolások sportolási lehetőségei és az SNI-s óvodások szakmai ellátása tekintetében – problémássá vált.

Szaniszló Sándor beszámolója szerint Hajnal Gabriella konstruktív, megállapodásra törekvő félként vett részt a tárgyalásokon. Az elnökasszony tájékoztatása szerint a jövőben a kerületi oktatással kapcsolatos kérdésekben Rábel Krisztina tankerületi igazgató vele közösen alakítja ki a döntéseit, azaz mostantól ezekben az ügyekben vele is tud egyeztetni az önkormányzat.

 

A tanácskozáson született megállapodás értelmében június 15-ig, a tanév végéig átmeneti időszak következik. Ez azt jelenti, hogy mind a Klebelsberg Központ, mind az önkormányzat arra törekszik, hogy közösen fenntartsák azokat a szolgáltatásokat, amelyek a kerületi gyerekek igénybe vesznek. Ez vonatkozik a kerületi iskolai sporttevékenységekre is.

„Külön jó hír, hogy Hajnal Gabriella biztosított arról: Rábel Krisztina korábbi, a kerületi SNI-s óvodások ellátását felmondó nyilatkozatától függetlenül ezek a gyermekek a továbbiakban is a megszokott formában jutnak a szükséges szakneveléshez” – közölte a polgármester.

Népszerű