Home Hűha Szirénák, fegyverek, rendőrkutyák

Szirénák, fegyverek, rendőrkutyák

0
Szirénák, fegyverek, rendőrkutyák

Pályaorientációs nap, rendészeti nap, nyílt nap – mindhárom megnevezés helytálló a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányságának interaktív bemutatókkal tarkított és toborzással egybekötött pénteki programsorozatára, aminek a Pestszentimrei Sportkastély melletti terület biztosított helyszínt.

 

Milyen a hivatásos munka, milyen a hivatásos lét? Ezekre a kérdésekre igyekeztek válaszokat adni a rendőrség, a tűzoltóság, a honvédség és a büntetés-végrehajtás munkatársai a kerületi középiskolásoknak, akik érdeklődéssel fogadták a bemutatókat.

Beszállhattak a szirénázó gépjárművekbe, fegyvereket vehettek a kezükbe, rendőrségi kutyás bemutatót tekinthettek meg, látványos tűzoltásra csodálkozhattak rá. Gyorstalpaló önvédelmi foglalkozáson vettek részt, újraélesztési technikákat gyakoroltak, illetve kipróbálhatták a biztonsági öv és ütközés szimulátort is.

Az érdeklődö diákok minden kérdésükre választ kaptak, így amennyiben egy gyerek azon gondolkodik, hogy hivatásos munkára adja a fejét, ezen a rendezvényen valószínűleg megtalálta a választ arra, hogy pontosan mely területen helyezkedjen el a jövőben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here