19.1 C
Budapest
kedd, szeptember 26, 2023
HomeEgészségügySzaniszló Sándor: veszélyben a kerületi szakellátás

Szaniszló Sándor: veszélyben a kerületi szakellátás

2021. április 1-jétől összesen 12 egészségügyi szakembert vezényelnek át a Péterfi és a Bajcsy kórházak COVID részlegére.

A döntést a kormány legutóbbi határozata teszi lehetővé, amely szerint az önkormányzati szakrendelők szakmai irányítását a területileg illetékes kórházak (a 18. kerület esetében a Jáhn Ferenc Kórház) veszik át, együttműködésben az Operatív Törzzsel.

Ennek eredményeként 2021. április 1-jétől első körben két kardiológust, egy urológust és egy ideggyógyász szakorvost, valamint 8 szakápolót vezényeltek át különböző COVID részlegekre meghatározatlan időre.

A lépés komolyan veszélyezteti a kerületi egészségügyi ellátást, hiszen az elvezénylések következtében fellépő szakemberhiány miatt, április 1-jétől bizonytalan ideig szünetel a kardiológiai és urológiai szakrendelés a pestszentimrei Pintér Kálmán szakrendelőben, de mától a Zsebők Zoltán szakrendelőben is csak fél műszakban tud pácienseket fogadni a kardiológia, az urológia és a neurológia.

Szaniszló Sándor polgármester arról tájékoztatott, hogy az egészségügyi ellátás további működése érdekében nyugdíjas orvosokat hív vissza ideiglenesen az önkormányzat.

bp18.hu

Népszerű