6.1 C
Budapest
kedd, december 6, 2022
HomeKözbiztonságSúlyosabb büntetést kapott a tanárra bozótvágóval támadó férfi

Súlyosabb büntetést kapott a tanárra bozótvágóval támadó férfi

Öt év börtönre súlyosította másodfokú ítéletében a bíróság annak a 38 éves férfinak a büntetését, aki egy bozótvágóval támadt a pestszentlőrinci Gulner Gyula Általános Iskola testnevelő tanárára az 50-es villamoson – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

 

 

A Fővárosi Főügyészség 2021 novemberében emelt vádat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt egy budapesti férfi ellen, aki 2019. december 18-án Pestszentlőrincen az 50-es villamoson szóváltásba keveredett az osztályát kísérő tanárral, majd elővett a ruházatából egy bozótvágó kést és az osztályfőnök fejének levágásával fenyegetőzött.

Időközben a jármű a megállóhoz ért, a pedagógus a diákokkal elkezdett leszállni, amikor támadója négyszer, hátulról a tizedik bordája vonalában megszúrta, és vérző sérülést okozott a tanárnak.

 

 

 

A Fővárosi Törvényszék április 7-én kihirdetett ítéletével a visszaeső vádlottat bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés kíséretében, amelyért őt halmazati büntetésül 3 évi szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosabb jogi minősítés megállapításáért, valamint súlyosabb büntetés kiszabásért fellebbezett, amelyet a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványában fenntartott.

A Fővárosi Ítélőtábla november 17-én kihirdetett másodfokú ítéletével az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek, és a vele szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés tartamát 5 évre súlyosította – áll a közleményben.

 

 

 

Népszerű