Home Mizu zöldek Semmi jóra ne számítsunk! Németh Lajos: az időjárás felült egy hullámvasútra

Semmi jóra ne számítsunk! Németh Lajos: az időjárás felült egy hullámvasútra

0
Semmi jóra ne számítsunk! Németh Lajos: az időjárás felült egy hullámvasútra

Maga Németh Lajos sem lepődik meg a mostani időjáráson – fejtette ki a meteorológus a Blikknek, mit gondol arról, hogy míg hétfőn mínusz 10-15 fokra ébredtünk, addig csütörtökre egész tavaszias időt jósolnak, ugyanis 12-13 fok várható a meteorológusok szerint. Úgy véli, az időjárás felült egy hullámvasútra, ahol a hidegfrontok és a melegfrontok váltják egymást.

„A csütörtöki meleg az Atlanti-óceán felől érkezik” – mondta a szakember. „Egészen pontosan az történik, hogy a tengerek és óceánok felmelegedtek, és ha nem történik sarki hidegbetörés, akkor enyhe levegőt szállítanak fölénk” – magyarázza.

A METEOROLÓGUS SZERINT SEMMI JÓRA NE SZÁMÍTSUNK, LEGINKÁBB VÉRNYOMÁS-INGADOZÁSRA, FEJFÁJÁSRA, LEVERTSÉGRE, A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGEK TÜNETEINEK FOKOZÓDÁSÁRA.

Ami pedig a telet illeti, még februárban azért megmutathatja igazi arcát, országos havazásra azonban ő sem lát sok esélyt. És bár Németh Lajos imádja a téli időjárást, mint mondta, nehezen fogadja el, hogy nincs már négy évszak, hanem helyette csak valami „se ilyen, se olyan katyvasz, és rövid ideig tartó szélsőségek” – fogalmazott.

 

(index.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here