Home Egészségügy Rusvai Miklós: jó ötlet a terasznyitás, az emberek hangulatának javulnia kell

Rusvai Miklós: jó ötlet a terasznyitás, az emberek hangulatának javulnia kell

0
Rusvai Miklós: jó ötlet a terasznyitás, az emberek hangulatának javulnia kell

A virológus szakember szerint a kormány jól döntött, amikor elhatározták, hogy 3,5 millió beoltott után újranyitják az éttermek teraszait.

 

Blikk magazin megkeresésére Rusvai Miklós elmondta, saját maga részéről jó ötletnek tartja a teraszok nyitását, már csak azért is, hogy az emberek hangulata kicsit javuljon:

“A járványtani adatok április eleje óta stagnálnak vagy javulnak, ez biztató. Azért azt előnyösnek tartottam volna, ha immunizáltsági igazoláshoz kötik, ki ülhet be a teraszokra.”

A virológus hozzátette, véleménye szerint mindez növelhetné az oltási hajlandóságot, egyúttal figyelmeztetett, olyanokkal mozduljunk inkább ki, akikkel egy légtérben szoktunk tartózkodni, vagy tudjuk róluk, hogy megkapták az oltást, esetleg átestek a betegségen.

Rusvai közölte, a jelenlegi tervek szerint négymillió ember beoltásához kötik a mozik és színházak megnyitását:

“Átlagosan körülbelül 50 ezer embert oltanak be naponta, tíz nap múlva elérhetjük ezt a számot. Én a zárt terek használatát inkább a járványtani adatok javulásához kötném, de az óvatossági rendszabályok betartásával a színházak, mozik is biztonságosan látogathatóak lesznek. Itt is azt preferálnám, hogy az immunizáltsági igazolással rendelkezőket engedjék be.”

 

liner.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here