19.2 C
Budapest
vasárnap, június 4, 2023
HomeSport18PLER Budapest - Új kapusunk: Takács Ákos

PLER Budapest – Új kapusunk: Takács Ákos

Bemutatkozik új kapusunk, Takács Ákos!
“2002. január 6-án születtem Nyíregyházán.
A kézilabdázást 2013-ban kezdtem, 11 évesen az akkori általános iskolámban, ahol mindig idősebbekkel játszottam együtt a pályán.
Az edzőm Ráczné Cserés Erzsébet állított be a kapuba hálóőrnek, ennél jobb posztot nem is javasolhatott volna számomra. Itt lett a szenvedélyem a kézilabda.
Majd 2016-ban meghívást kaptam a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, amit örömmel el is fogadtam. Csakis a cél lebegett, és lebeg még mindig a szemem előtt, hogy jó és profi kézilabdázó legyen belőlem, és számomra a legmegfelelőbb szakemberektől tanuljak.
Az elmúlt 6 évben Balatonbogláron éltem és minden korosztályban szerepeltem. 2021-ben az NBI/B aranyéremmel kiharcoltuk magunknak az NBI-es szereplést és az elmúlt évben én is lehetőséget kaptam a pályán, hogy megízlelhessem, milyen is az élvonalban megmérkőzni, profi, neves játékosok ellen játszani.
Ez idő alatt a Magyar Kézilabda Válogatott serdülő, ifjúsági és junior csapat tagja lehettem. A nyáron a junior csapattal Portugáliában szerepeltünk az Európai bajnokságon, ahol az 5. helyet vívtuk ki magunknak.
Szabadidőmben próbálom újratölteni magamat egy kis pihenéssel, de azért nem vetem meg az aktív mozgást sem, (kosárlabda, foci, lábtenisz) az a lényeg, hogy kicsit kikapcsolódjak.
A példaképem Andreas Palicka kapus, Európa-bajnok svéd válogatott kézilabdázó, a PSG játékosa.
Az új csapatba való beilleszkedéssel nincs gond, mivel nagyon sok játékostársamat már ismertem a pályáról. Jól érzem magam a klubnál, a célom, hogy tanuljak és fejlődjek minél többet. A PLER egy új lehetőség, egy új kihívás, és örülök, hogy a csapat részese lehetek. Számomra a legfontosabb, hogy minél több időt töltsek a pályán és a legtöbbet kihozzam magamból. A cél minél több mérkőzést megnyerni így együtt! Ez egy nagyszerű csapat profi edzővel. Hajrá PLER!”
Ákos, sikerekben gazdag mérkőzéseket kívánunk neked a PLER-nél!
plerbudapest.hu

Népszerű