Orvosi és gyógyszertári ügyelet az ünnepek alatt a kerületben

0

Ellenőrizzétek, van-e otthon láz- és fájdalomcsillapító, emésztést segítő pirula, hogy senki ne maradjon gyógyszer nélkül az ünnepekre!

A karácsonyi ünnepek alatt és az azt követő munkaszüneti napokon ügyeleti rend szerint dolgoznak az egészségügyi szolgáltatók és a gyógyszertárak. A háziorvosi és fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletek fogadják a sürgősségi ellátásra szoruló betegeket.

A sürgősségi, akut ügyeleti beosztásáról Budapesten és Pest megyében az alábbi linken érhető el a fekvőbeteg ellátók sürgősségi ügyeleti rendje: https://www.mentok.hu/wp-content/uploads/2021/01/2021.-evi-beutalasi-rend-20210111.pdf

December 24-én a pihenőnapokon is működő gyógyszertárak általában 12 óráig tartanak nyitva. December 25-én és 26-án a 0-24 órás és az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Szilveszterkor a szokásos hétköznapi vagy rövidített nyitvatartás szerint 14 óráig lehet gyógyszert venni a patikákban, míg január 1-jén csak a 0-24 órás és az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak működnek.

A XVIII. kerületben az ügyeletes gyógyszertár a Thököly Gyógyszertár várja a betegeket.

környező kerületek ügyeletes gyógyszertári listáját ide kattintva nézhetitek meg.

Az év minden napján, 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a munkaszüneti napokon is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel. A Szolgálat a 06-80-20-11-99 ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here