HÁZI MÁLNAFAGYI
- 40dkg natúr joghurt
- 6dkg méz
- 30dkg málna
- 3dl habtejszín
- 8levél mentaELKÉSZÍTÉS
- A joghurtot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk a málnát, és botmixerrel összedolgozzuk. A tejszínt felverjük, és a joghurtos keverékbe forgatjuk. A masszát egy kb. 1 l-es formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.
- A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újra átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat fagyasztjuk.
- A fagyit fogyasztás előtt 15 perccel áttesszük a normál hűtőtérbe. Végül fagylaltkanállal kelyhekbe adagoljuk, és málnával és mentával díszítve kínáljuk.