Nemsokára fokozatos nyitás? A héten már este fél 10-ig vásárolhatunk?

0

A húsvét utáni első-második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott, modta Orbán Viktor miniszterelnök.

A miniszterelnök húsvétvasárnap reggel meglátogatta a Hungaropharma X. kerületi telephelyét, ahonnan minden hajnalban elindulnak a vakcinaszállítmányok az oltópontokra. A helyszínen azt mondta: „Jó esélyünk van arra, hogy ha holnap és holnapután is rendben mennek a dolgok, akkor a húsvét utáni első-második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott” – mondta a helyszínen Orbán Viktor. Amint Pintér Sándor belügyminiszter határozatban megállapítja, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás, indulhat az újranyitás.

 

 

A beoltottak száma hétfőre: 2.362.839 fő.

Magyar Közlönyben az újranyitásról megjelent rendelet ugyanis ezt írja:

A kettőmillió-ötszázezredik Covid-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásához kapcsolódó rendelkezések

  • A kijárási tilalom időszaka az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszak.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszüntetésre kerülnek. A személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín nem köteles zárva tartani. A  személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiségben vagy helyszínen megengedett a szolgáltatás nyújtása és a szolgáltatás igénybe vétele.
  • Az üzletek kötelező zárva tartási időszaka az este 9.30 óra és reggel 5 óra közötti időszak. Reggel 5 óra és este 9.30 óra közötti időben megengedett az  üzletekben tartózkodás és vásárlás.
  • A  vendéglátó üzletben való tartózkodás az  elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig megengedett. Vagyis a vendéglátóhelyeken étkezni továbbra sem lehet, mint ahogy a szállodák sem nyithatnak még ki.
  • A  tíz négyzetméteres vagy ennél kisebb vásárlótérrel rendelkező üzlet vásárlóterében az  ott foglalkoztatottakon kívül egy időben egy vásárló tartózkodhat. A tíz négyzetmétert meghaladó vásárlótérrel rendelkező üzlet vásárlóterében az ott foglalkoztatottakon kívül egy időben legfeljebb átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat.
  • Az  olyan üzlet, amely nem rendelkezik vásárlótérrel, abban az  esetben tarthat nyitva, ha az  üzlet üzemeltetője, illetve vezetője gondoskodik arról, hogy a sorban álló várakozók – a közös háztartásban élők kivételével – egymástól 1,5 méteres távolságot folyamatosan tartsanak.
  • A bevásárlóközpont üzleten, valamint a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiségen vagy helyszínen kívüli területén történő tartózkodás, közlekedés, továbbá az üzletek, valamint a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiségek vagy helyszínek előtti területen történő várakozás során – a közös háztartásban élők kivételével – mindenki köteles a másik embertől legalább 1,5 méter távolságot tartani – olvashatjuk a közlönyben.

(18.kerulet.ittlakunk.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here