15.1 C
Budapest
szerda, február 28, 2024
HomeKözlekedésNégy újabb emeletes vonat áll forgalomba az elővárosi vonalakon

Négy újabb emeletes vonat áll forgalomba az elővárosi vonalakon

 

Hétfőn négy újabb KISS emeletes motorvonat áll forgalomba a legforgalmasabb elővárosi vasútvonalon, így már 14 emeletes szerelvény közlekedik majd a váci és ceglédi vonalakon – közölte a MÁV-Start.

A 600 ülőhelyes motorvonatok közül hétfőtől a váci vonalon tízzel, a ceglédin pedig néggyel találkoznak majd az utasok.

A 70-es, váci vonalon a KISS-vonatok forgalomba állítása lehetővé teszi a szerelvényfordulók átalakítását, ezáltal hétvégente már csak KISS és FLIRT motorvonatok közlekednek majd.

Munkanapokon a szobi zónázó és a váci vonalon is csak emeletes motorvonatok lesznek forgalomban. Csúcsidőszakban és a gyorsított vonatok tekintetében még marad pár hagyományos, szolnoki csíkos ingaszerelvény is – áll a közleményben.

A Balatonhoz ezen a hétvégén indulnak a nyári szezonban utoljára emeletes motorvonatok. Szinte minden hétvégén folyamatos teltházzal közlekedtek ezek a szerelvények, eddig összesen 30 ezer utas váltott jegyet a járatokra. A tervek szerint ezeket a balatoni vonatokat a jövő nyáron újra elindítják.

Jövő év végéig a megrendelt járművek mindegyike, összesen 40 KISS motorvonat állhat forgalomba. Ezek elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd, de további közlekedési útvonalak tervezését is megkezdték – írja a vasúttársaság.

18.kerulet.ittlakunk.hu

 

Népszerű