Neeee: a nap hőse vécélehúzóval lép ki a videohívásból – Videó

0

A Zoommal és a Google Meettel is működik a szerkezete.

Káprázatosan elegáns ötlettel állt elő az Anomaly nevű marketingcég kreatív igazgatója, a legújabb találmánya nem pusztán praktikus megoldást jelent egy létező problémára, de kiválóan össze is foglalja, hogy a többség mit gondol az év idei évről. Brian Moore a munkájából fakadóan idén javarészt csak videochaten tudta tartani a kapcsolatot a munkatársaival és az ügyfelekkel, a konferenciák végeztével pedig úgy érezte, hogy kínosan sokáig szöszmötöl a hívást befejező gomb megtalálásával.

 

Éppen ezért is előállt a nevesincs találmányával: csak rántania kell egyet a vécélehúzón, mire automatikusan bezár a Chrome böngésző összes Zoomot és Google Meetet mutató füle. Úgy működik, hogy a zsineg végén lévő kapcsoló jelet küld egy Adafruit vezérlőegységnek, az Bluetooth-on keresztül felveszi a kapcsolatot Moore számítógépével, a MacBookon erre lefutó szkript pedig bezárja a videocsevegős füleket.

 

 

ÍME A VIDEÓ:

 

 

A kütyü elkészítése iránt érdeklődők Moore githubos oldalán teljes körű leírást találnak a projektről. A legnagyobb kihívást a számítógépen futó komponense jelentheti: alapvetően is csak macOS-en működik, ráadásul a 29 fontba kerülő Alfred Powerpackot igényli. Windowson és Linuxon alternatív megoldást kell találni, plusz macOS-en is ideális volna kiiktatni a külön költséget jelentő szoftvert.

 

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here