Nagyon vagány! Bemutatkozott a Xiaomi Mi 11

0

A telefon elsőként jelenik meg a prémium kategóriás Snapdragon 888 chippel.

December elején mutatkozott be hivatalosan a Qualcomm legújabb csúcs-chipje, amely a hírek szerint nemcsak nagyobb teljesítményt, de 4 éven keresztül biztosított frissítéseket is ígér. Több gyártó beharangozta saját ilyen megoldását, viszont a Xiaomi a számára hazai piacon már le is rántotta a leplet fejlesztéséről.

A telefon a Mi 11 nevet kapta meg, ez a cég kínai oldalán megtekinthető. Arról egyelőre nem beszélnek, hogy a készülék mikor jelenik meg a többi piacon, viszont az egyértelmű, hogy a teljesítmény terén nem lesz okunk a panaszra, hiszen a Snapdragon 888 az eddigi legnagyobb erőt garantálja majd számunkra. A széleken meghajlított kijelző mellett az üveg hátlap, a fém keret, valamint a 4600 mAh-s akkumulátor érdemel rögtön említést, miközben maga az érintőképernyő már 120 Hz-es frissítési rátával érkezik, a QHD+ (3200 x 1440 pixel) felbontás támogatásával. A 6,81 hüvelykes panel miatt maga a telefon is nagyobbra sikerült, bár a káva alig észrevehető – az apró előlapi lyuk egy 20 megapixeles kamerának ad helyet.

A hátoldalon egy tripla-kamera helyezkedik el, sorrendben 108, 5 és 13 megapixeles érzékelőkkel, a macro- és ultra-nagylátószögű funkciók támogatásával, LED flash kíséretében. A 12 GB memória már az LPDDR5-szabványnak felel meg, a 256 GB-os UFS 3.1 belső tároló szintén gyors átvitelt ígér, bár itt kapható lesz egy némileg olcsóbb, 8 és 128 GB-os kapacitást nyújtó változat is. A hagyományos jack-dugó és a microSD hiányzik a listáról, viszont a töltési technológiák között 55 wattos vezetékes és 50 wattos vezetéknélküli változat kapott helyet, ez utóbbi 10 wattos fordított töltést is elérhetővé tesz. A korábbi hírekkel ellentétben maga a töltő is ott lesz a csomagban, ezzel kapcsolatban egyesek úgy vélték, hogy a gyártó nem biztosítja majd a komponenst.

Az 5G-elérést is támogató telefon Kínában előrendelhető, a megjelenés január első napján jön, ezzel valóban a 2021-es év első friss szereplőjét ismerjük majd meg hamarosan.

(sg.hu)
Oszd meg másokkal is!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here