22.8 C
Budapest
kedd, szeptember 26, 2023
HomeKatasztrófa 18Nagy a baj! Már csecsemőket is támad a koronavírus, figyelmeztet a főorvos

Nagy a baj! Már csecsemőket is támad a koronavírus, figyelmeztet a főorvos

Már csecsemőket is támad a koronavírus, figyelmeztet a főorvos.

 

Két-három hetes újszülötteket is kezelnek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben – mondta el a Blikknek Dr. Szabó László, a kórház belgyógyászatának osztályvezető főorvosa.

A járvány harmadik hullámában háromszor annyi gyereket kell ellátniuk, többen is lélegeztetőgépre kerültek vagy műtüdő-kezelésre szorultak.

 

A korábbi időszakban is voltak Covid-pozitív betegek a kórházban, de azok többsége valamilyen egyéb gyerekbetegség miatt került be, nem „covidos” tünetekkel. Enyhe légúti tünetek, láz és „mellékesen” Covid-pozitivitás kísérte a tüneteket. Csak kisebb számban volt szükség a Covid fertőzés okozta légúti tünetek miatt kórházi felvételre. Most viszont az a jellemző, hogy sokkal több olyan gyermek jön, akinek tipikus „covidos” tünetei vannak: elhúzódó láz, nagyon rossz közérzet, szaglásvesztés, köhögés, tüdőgyulladás, mondta az orvos.

A járvány korábbi szakaszaiban inkább serdülőkorúak voltak, most viszont már fiatalabb életkorban is jönnek betegek. Ez azt jelenti, hogy két-három hetes újszülöttek is vannak köztük.

Néhány gyerek lélegeztetőgépre is került. Szerencsére mindegyikőjük eredményes lélegeztetés után, javuló állapotban le is kerülhetett onnan.

 

(18.kerulet.ittlakunk.hu)

Népszerű