13.6 C
Budapest
vasárnap, június 4, 2023
HomeKözlekedésMetrófelújítás: füstpróbákra figyelmeztet a BKV az érintett állomásoknál

Metrófelújítás: füstpróbákra figyelmeztet a BKV az érintett állomásoknál

A Lehel tér és a Nagyvárad tér állomáson végzett füstpróbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

Az M3-as metróvonal középső szakaszának felújítás alatt álló – Lehel tér és Nagyvárad tér – állomásain 2023. márciusában a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik – írja a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatóságának közleménye. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

 

 

 

Az egy hétig tartó tesztsorozat során a metró szellőzőkivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.

Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása – írták.

A belső füstpróbák helyszíne és időpontja:

  • 2023. március 25. (szombat)  8:00–19:00 óra között Nagyvárad tér metróállomás. A Semmelweis Klinikák és a Népliget állomás közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.
  • 2023. március 26. (vasárnap) 8:00–19:00 óra között Lehel tér metróállomás. A Dózsa György út és a Nyugati pályaudvar állomás közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.

 

 

Népszerű