1.9 C
Budapest
szerda, február 8, 2023
HomeHűhaMennyibe került ez a provokáció? Fidesz-logó került a Külső-Pesti Tankerület épületére

Mennyibe került ez a provokáció? Fidesz-logó került a Külső-Pesti Tankerület épületére

Szerda késő este egy daru segítségével Fidesz-logót erősítettek a Külső-Pesti Tankerületi Központ Üllői úti épületének tetejére. Az akciót Kőrös Péter MSZP-s alpolgármester és Hartaházi Miklós, a XVIII. kerületi Jobbik elnöke szervezte és hajtotta végre.

 

 

„Soha nem értettem egyet a közoktatás államosításával. Azóta tudjuk, hogy a közoktatásból rengeteg forrást vontak ki, és az egész rendszer a végnapjait éli.

Sajnos az is világossá vált, hogy az az állami szervezet, amelynek feladata a közoktatás szervezése és üzemeltetése lenne, mára érdemben már nem a diákok, a pedagógusok és a jövő érdekeit képviselik, hanem kizárólag a pártállam kiszolgálóivá degradálódott.

Éppen ezért a Klebelsberg kerületi központjának épületére, amely korábban a másik pártállam kerületi székháza volt, a vörös csillag mai változatát helyeztük el Hartaházi Miklóssal” – jelezte Kőrös Péter.

„A Külső-Pesti Tankerület székháza a rendszerváltás előtt MSZMP-pártház volt. Ott díszelgett a vörös csillag a tetején. A Fidesz az utóbbi hetekben innen, a Külső-Pesti Tankerületi Központból vezényelte le annak a hat kerületi tanárnak a Karinthy gimiből való eltávolítását, akiknek egyetlen „bűnük” az volt, hogy szót mertek emelni a közoktatásban uralkodó tarthatatlan állapotok miatt. Az állásukkal, a hivatásukkal fizettek ezek az emberek a közös jövőnkért, a gyermekeinkért.

A rendszerváltáskor, ’89-ben leszedték innen a vörös csillagot, most pedig egy darus kocsival odatettük a helyére annak a Fidesznek a logóját, amely az utóbbi években elfoglalta az államot. Annak a Fidesznek a logóját, aminek a politikája elleni kiállás azonnali megtorlást vont maga után. Annak a Fidesznek a logóját, amit valamikor egyszer régen fiatal demokraták alapítottak, akik aztán mostanra öreg kommunisták lettek” – fogalmazott Hartaházi.

Népszerű